Menu

Policlinica

IN CONTRACT CU CAS IASI
Gratuit cu bilet de trimitere

Spitalizare de zi

IN CONTRACT CU CAS IASI
Gratuit cu bilet de trimitere

Fise auto

Gata in timp record !

Diabet, nutriție și boli metabolice

Diabet, nutriție si boli metabolice

Vornicu Monica, medic primar

Vasile Irina Margareta, medic specialist

Servicii:
 
  • Consultație Diabet
  • Consultație Nutriție
  • Efectuare Test Glicemie
  • Referat Medical

Statistici

  • Diabetul este o cauza majora de orbire, insuficienta renala, atacuri de cord, accident vascular cerebral si amputatie a membrelor inferioare;
  • In 2016, se estimeaza ca 1,6 milioane de decese au fost cauzate direct de diabet;
  • Aproape jumatate din toate decesele atribuite glicemiei ridicate apar inainte de varsta de 70 de ani. OMS estimeaza ca diabetul a fost a saptea cauza principala de deces in 2016.
  • Dieta sanatoasa, activitatea fizica regulata, mentinerea unei greutati corporale normale si evitarea consumului de tutun sunt modalitati de prevenire sau amanare a aparitiei diabetului de tip 2.

Ce este diabetologia si nutritia?

Diabetologia este stiinta care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul pacientilor cu tulburari de metabolism.

Diabetul zaharat este o afectiune caracterizata prin cresterea glicemiei insotita sau nu de rezistenta crescuta la insulina cu modificari la nivelul metabolismelor: glucidic, lipidic, proteic.

Nutritia studiaza necesarul energetic si de principii nutritive implicate in dezvoltarea normala a organismului, relatia dintre aportul alimentar si consumul energetic precum si consecintele excesului alimentar sau deficientelor nutritive.

Exista doua tipuri de diabet: diabet zaharat tip I si diabet zaharat tip II.

Diabetologii lucreaza cu pacientii pentru a pune sub control glicemia ridicata prin alimentatie, exercitii fizice si medicamente. Acest lucru protejeaza pacientii de problemele cauzate de glicemia ridicata, cum ar fi retinopatia diabetica, leziunile renale si neuropatia diabetica.

Ce teste fac medicii specializati in diabet si nutritie?

Diabetologul dumneavoastra va efectua un examen general, dar se va concentra in special pe cautarea unor complicatii legate de diabetul dumneavoastra. Acestea implica, in general, sistemul cardiovascular (inimile si vasele de sange), ochii (vasele retiniene), rinichii si nervii.

Cand trebuie sa vizitezi un medic specializat in diabet si nutritie?

Ar trebui stabilita o programare daca un pacient prezinta simptome tipice diabetului zaharat si diabetului tip 1, cum ar fi:

– Sete crescuta;

– Oboseala;

– Infectii frecvente ale mucoaselor;

– Iritabilitate;

– Urinare frecventa;

– Pierdere brusca in greutate;

– Vedere incetosata.

O programare este, de asemenea, necesara daca testele de sange au aratat anomalii care ar sugera prezenta dezechilibrelor la nivel glicemic.

FAQ

De ce pro LIFE ?

Policlinica Pro Life Clinics a fost infiintata in februarie 2009 din dorinta de a acoperi nevoile din ce in ce mai mari ale pacientilor pentru servicii medicale de calitate si de oferi o alternativa pentru serviciile medicale oferite de ambulatoriile integrate ale spitalelor de stat.

Sunteti in contract cu casa de asigurari ?

Da, suntem in contract cu CAS Iasi inca din anul 2009.

Ce servicii oferiti ?

Ambulatoriu clinic de specialitate

Spitalizare de zi

Fise medicale / fise auto / fise port-arma

Oferiti consultatii gratuite ?

Daca sunteti asigurat si va prezentati cu cardul de sanatate si cu bilet de trimitere de la medicul de familie puteti benedicia de consultatii gratuite.

Internarea de zi este gratuita ?

Da, daca sunteti asigurat si va prezentati cu cardul de sanatate si cu bilet de trimitere de la medic. Va recomandam sa aveti la dumneavoastra si dosarul cu istoricul medical.

In cat timp este gata o fisa auto ?

In cel mai scurt timp respectiv in maxim 2 ore.