Menu

Policlinica

IN CONTRACT CU CAS IASI
Gratuit cu bilet de trimitere

Spitalizare de zi

IN CONTRACT CU CAS IASI
Gratuit cu bilet de trimitere

Fise auto

Gata in timp record !

Neonatologie

Neonatologie

Servicii:
 
  • Consultatie neonatologie
 
Descriere servicii:
        Neonatologia este specialitatea care se ocupa cu ingrijirea nou nascutului de la nastere atit a celor care au prezentat dificultati de adaptare cit si a celor sanatosi, cu o buna evolutie imediat postnatala. In perioada imediat urmatoare nasterii, particularitatile micilor pacienti sunt specifice acestei virstei. De multe ori semne si simptome care pot fi alarmante in alte perioade de dezvoltare la nou nascuti sunt doar manifestari ale adaptarii la viata extrauterina. Evaluarea in primele saptamini postnatal este foarte importanta pentru ca parintii sa cunoasca evolutia simptomatologiei prezente la nastere, ritmul de crestere (greutate, talie, perimetre) precum si achizitiile neuro-psihice ale copilului Dvoastra. Chiar si in cazul unui copil sanatos cu o buna evolutie postanatala, parintii trebuie sa cunoasca exact care vor fi “noutatile” care vor urma sa fie in viata lor cit si a copilului lor. Un nou nascut sanatos nu inseamna doar un nou nascut bine alimentat si cu o igiena corecta. Inseamna mai ales un copil stimulat, “provocat” sa invete cit mai multe chiar de la nastere. Si mama si tatal nou nascutului trebuie sa cunoasca faptul ca pentru copilul lor joaca si invatarea sunt acelasi lucru, nu doar o placere dar si o necesitate biologica. Nou nascutul nu este doar un copil in alta etapa de dezvoltare. Si in nici un caz nu este un adult in miniatura. De aceea este extreme de important ca parintii sa cunoasca care sunt primele semne de alarma in evolutia nou nascutului lor. Poate cea mai precoce si mai “completa” modalitate pentru o mama de a comunica cu nou nascutul ei este alaptarea. Laptele de mama este inimitabil si inegalabil, dragostea mamei si laptele de mama fiind de neinlocuit. De aceea este foarte important ca fiecare mama sa fie sigura de superioritatea alaptarii, fiind pregatita inca inainte de a naste, in ceea ce priveste beneficiile alaptarii, tehnicile de alaptare, dificultatile pe care o mama le poate intimpina mai ales in perioada de initiere a lactatiei. Toate aceste informatii, consultul nou nascutului si consilierea parintilor, sunt acordate si puse la dispozitia Dvoastra, personalizat si specific fiecaruia dintre cei care se adreseaza cabinetului nostru. Este imperios necesara evaluarea corecta a copilului Dvoastra in prima luna de viata de catre medicul specialist neonatolog, atit pentru o dezvoltare psiho-somatica armonioasa dar si pentru diagnosticarea precoce a oricarui semn care poate atrage atentia cit mai timpuriu cu privire la o posibila patologie pediatrica ulterioara.

FAQ

De ce pro LIFE ?

Policlinica Pro Life Clinics a fost infiintata in februarie 2009 din dorinta de a acoperi nevoile din ce in ce mai mari ale pacientilor pentru servicii medicale de calitate si de oferi o alternativa pentru serviciile medicale oferite de ambulatoriile integrate ale spitalelor de stat.

Sunteti in contract cu casa de asigurari ?

Da, suntem in contract cu CAS Iasi inca din anul 2009.

Ce servicii oferiti ?

Ambulatoriu clinic de specialitate

Spitalizare de zi

Fise medicale / fise auto / fise port-arma

Oferiti consultatii gratuite ?

Daca sunteti asigurat si va prezentati cu cardul de sanatate si cu bilet de trimitere de la medicul de familie puteti benedicia de consultatii gratuite.

Internarea de zi este gratuita ?

Da, daca sunteti asigurat si va prezentati cu cardul de sanatate si cu bilet de trimitere de la medic. Va recomandam sa aveti la dumneavoastra si dosarul cu istoricul medical.

In cat timp este gata o fisa auto ?

In cel mai scurt timp respectiv in maxim 2 ore.