Menu

Policlinica

IN CONTRACT CU CAS IASI
Gratuit cu bilet de trimitere

Spitalizare de zi

IN CONTRACT CU CAS IASI
Gratuit cu bilet de trimitere

Fise auto

Gata in timp record !

Dermatologie-venerologie

Dermatologie – venerologie

Dr. Artenie Claudia, medic primar

Dr. Codau Alina Beatrice, medic specialist

Servicii:
 
  • Consultatie initiala
  • Consultatie control
  • Tratament dermato-cosmetic de intretinere
  • Tratament antiacneic
  • Peeling superficial
  • Chiuretare /electrocauterizare
  • Excizie leziuni cutanate
  • Biopsie 
  • Examen lampa Wood 
  • Injectarea ridurilor cu acid hialuronic
  • Injectare toxina botulinica pentru riduri
  • Dermatoscopie 
  •  Tricoscopie
  • Injectare PRP(Dracula) 
  • Mezoterapie injectabila pentru riduri, alopecie
  • Aplicare nitrat de argint
  •  Initiere si monitorizare terapie biologica
Descriere servicii:
  1. Acneea este o afectiune inflamatorie cronica a pielii caracterizata prin proliferarea in exces a glandelor sebacei. Este prezenta la adolescenti , dar si la adulti. Pacientul observa aparitia de microchisturi, leziuni care in timp se inflameaza si infecteaza. Odata identificata cauza( la unele persoane este data de dezechilibre hormonale) si factorii favorizanti ( stres, alimentatie, expunerea la soare, diferite medicamente si creme), se stabileste conduita terapeutica optima.

         Tratamentul in acnee trebuie particularizat pentru fiecare pacient .

Pacientul trebuie sa faca un tratament acasa cu produse speciale de curatare , creme dermato—cosmetice, medicamente stabilite de medicul dermatolog , precum si un tratament local dermato- cosmetic in cabinet.

         Tramentul local dermato-cosmetic consta in extractia comedoanelor inchise, comedoanelor deschise, chisturilor cu ajutorul extractorului de comedoane . In ziua efectuarii tratamentului , pielea este rosie si putin inflamata, dar fara aceste tratamente locale, chisturile nu sunt indepartate, si in timp se inflameaza si suprainfecteaza.          

Acneea inflamatorie, cu leziuni profunde , poate produce aparitia de cicatrici.

           Pentru tratamentul cicatricilor post acneice se poate folosi peelingul chimic, injectare de acid hialuronic, excizia , dermarollerul ,dermapenul , laserul( Laser CO2, Laser Erbium-Yag).

Ce trebuie evitat in tratamentul acneei:

  1. Nu se opreste tratamentul medical dupa 2-3 saptamani .Efectele vizibile ale tratamentului pot aparea chiar si dupa 8-12 saptamani de la inceperea unei terapii
  2. Nu se folosesc mai multe produse odata ; utilizarea mai multor produse poate produce iritatie locala
  3. Curatarea exagerata a fetei, gomajul in exces a pielii, produc o accentuare a leziunilor
  4. Utilizarea de produse cosmetice care exacerbeaza acneea. Se folosesc doar produse dermato-cosmetice non-comedogene recomandate de medic
  5. Asteptarea unui timp prea lung pana la o consultatie( leziunile mari , inflamatorii lasa cicatrici)
  6. Utilizarea in exces sau prea rar a medicametelor antiacneice. Trebuie respectata schema recomandata demedicul dermatolog
  7. Intreruperea tratamentului dupa obtinerea unei ameliorari
  8. Traumatizarea( stoarcerea ) acasa a comedoanelor
  9. Imprumutarea tratamentului prescris pentru o prietena . Tratamentul este individualizat in functie de forma acneei
  10. Inceperea unui tratament cu isotretinoina per os fara efectuarea unor analize de sange preliminare si fara efectuarea unui test de sarcina
  11. Citirea prospectelor inainte de utilizarea unui produs
  1. Peelingul chimic reprezinta o deteriorare controlata a straturilor cutanate de catre unul sau mai multi agenti chimici urmata de un proces de regenerare cutanata avand ca rezultat   ameliorarea cicatricilor, texturii pielii si a discromiilor .

Peelingul chimic este folosit pentru a trata: fotoimbatranirea cutanata , ridurile fine, hiperpigmentarile ( melasma, pigmentatii postinflamatorii), cicatricile postacneice , acneea .

Datorita riscului de reactii adverse si complicatii, este obligatoriu un consult la medicul dermatolog .

  1. Toxina botulinica tip A este o neurotoxina ce inhiba eliberarea de acetilcolina la nivelul jonctiunii neuro-musculare determinand o paralizie functionala sau o slabiciune musculara tranzitorie , efectul fiind de corectare a ridurilor dinamice datorita blocarii temporare a contractiei musculare.

Procedura este foarte utilizata in medicina estetica datorita efectelor favorabile si usurintei administrarii ; riscurile de aparitie a complicatiilor sunt minime, in conditiile in care procedura se efectueaza corect ( mici echimoze, edem si roseata usoara la locul injectarii).

Pe langa corectia ridurilor, Toxina botulinica se utilizeaza in tratamentul hiperhidrozei fiind o procedura eficienta ,ce imbunatateste semnificativ calitatea vietii pacientilor cu aceste afectiuni.

Injectarea este nedureroasa, nu lasa semne, efectele fiind vizibile dupa 4-7 zile avand un maxim la 14 zile . Dozele si schema de injectare sunt stabilite de medic in functie de aspectul fetei , varsta pacientului . Durata efectului clinic variaza intre 4 si 6 luni.

Injectarea de toxina botulinica se asociaza frecvent cu injectarea de acid hialuronic , PRP, sau cu alte proceduri dermato-cosmetice.

Toxina botulinica
Toxina botulinica

    

  1. Acidul hialuronic se foloseste in scop estetic pentru cresterea volumului tesutului facial. Produsele medicale de umplere (filere) pe baza de acid hialuronic sunt indicate pentru corectarea ridurilor si pentru îmbunatatirea aspectului fetei . Tesuturile capata un plus de volum, imbunatatind aspectul tenului sau reducand prezenta ridurilor pana la nivelul de corectie dorit.

Capacitatea de lifting si de crestere a volumului este data de calitatea acidului hialuronic de a atrage o cantitate importanta de apa si este consolidata prin procesul de stabilizare la care sunt supuse produsele injectabile. Efectele adverse sunt minime(eritem, echimoze) , durata efectului fiind intre 6-8 luni . Pentru ca procedura sa fie usor suportata de pacient se face anestezie locala

.

  1. Tratamentul PRP , cunoscut ca si terapia Dracula sau terapia Vampir este o metoda nechirurgicala prin care, cu ajutorul unui ac foarte fin, se introduce la nivelul dermului plasma bogata in plachete.

Aceasta metoda stimuleaza procesul de regenerare tisulara prin cresterea sintezei de colagen, a componentelor matricei extracelulare,  si a  angiogenezei,  toate acestea determinand cresterea fermitatii pielii, refacerea elasticitatii si tonusului cutanat .

Se poate utiliza in ameliorarea ridurilor fine si profunde, cearcanelor, cicatricilor, tratamentul alopeciei.Procedura se face sub anestezie locala- crema anestezica.

Tehnica este una rapida si sigura si consta in recoltarea de sange venos care prin centrifugare duce la separarea de plasma bogata in trombocite si factori de crestere implicati in stimularea si formarea de noi fibre de colagen.  Plasma obtinuta se activeaza si se reinjecteaza intradermic.

Efectele maximale se vor obtine prin repetarea procedurii la intervalul precizat de medic, numarul si frecventa sedintelor  fiind variabile in functie de indicatie.

Imediat dupa injectare pot aparea eritem ( roseata) si edem ce se remit in 12-24 ore. In cazuri rare pot aparea echimoze, senzatie de slabiciune.

  

  1. Mezoterapia este o metoda de tratament nechirurgical folosita pentru regenerarea si rejuvenarea pielii. Mezoterapia este de doua tipuri: fara ac(mezoterapia virtuala- no needle) si cu ac( mezoterapia prin injectare).

     Mezoterapia injectabila este metoda prin care se introduc la nivel subcutanat, únele substante nutritive, vitamine, acid hialuronic cu ajutorul unui ac sau pistolet.Aceasta metoda se foloseste pentru rejuvenare, atenuarea vergeturilor, diminuarea celulitei si nu in ultimul rand in tratamentul alopeciilor. In urma injectarii se produce o hidratare in profunzime a dermului, se stimuleaza regenerarea celulara, refacerea tonusului si elasticitatii pielii. Sunt necesare minim 4 sedinte la 7-14 zile interval, repetate de 1-2 ori pe an in functie de pacient si de afectiunea tratata. Se face cu anestezie locala- crema anestezica pentru diminuarea durerii resimtita de pacient.

Mezoterapia injectabila
Mezoterapia injectabila

      7. Dermatoscopia este o metoda rápida, neinvaziva , nedureroasa folosita de dermatolog in primul rand pentru diagnosticarea melanomului malign, dar si a altor cancere cutanate . Controlul dermatoscopic al leziunilor pigmentare este bine de efectuat la 12 luni pentru populatia generala.

Dermatoscopia este obligatorie imediat in cazul descoperirii unei leziuni pigmentare care:

– a aparut de putin timp

– a crescut rapid in dimensiuni

-are forma, contur neregulate

-are mai multe culori

-si-a schimbat aspectul

-a fost traumatizata

  8. Dermapenul este un dispozitiv sub forma de stilou cu ace fine , de unica folosinta care are la baza capacitatea de regenerare a pielii si producerea unor fibre noi de colagen si elastina. Fibrele noi de colagen sunt produse atat de actiunea mecanica , cat si prin substantele care se aplica pe piele in timpul procedurii. Profunzimea acelor este reglata in functie de zona tratata, afectiune, toleranta pacientului. Este o metoda sigura, precisa, foarte putin dureroasa( se aplica crema anestezica inainte de procedura).Recuperarea este rapida,  in cateva zile. Rezultatele optime se obtin dupa mai multe sedinte , intervalul dintre sedinte fiind de 4-6 saptamani .Se utilizeaza pentru  tratarea:

  • Cicatricilor atrofice postacneice
  • Cicatricilor post- varicela(varsat de vant)
  • Cicatricilor hipertrofice
  • Porilor dilatati
  • Vergeturilor
  • Ridurilor fine
  • Melasmei si hiperpigmentarilor
  • Imbunatatirea calitatii pielii

Poate fi combinat si cu alte tratamente( PRP, peeling chimic).Tratamentul cu dermapen nu provoaca cicatrici, fiind mai eficient decat peelingul chimic si  dermabraziunea.
Dermapenul este considerat” cel mai bun dispozitiv medical de intinerire a pielii”.

Autor – Claudia Artenie, medic primar

FAQ

De ce pro LIFE ?

Policlinica Pro Life Clinics a fost infiintata in februarie 2009 din dorinta de a acoperi nevoile din ce in ce mai mari ale pacientilor pentru servicii medicale de calitate si de oferi o alternativa pentru serviciile medicale oferite de ambulatoriile integrate ale spitalelor de stat.

Sunteti in contract cu casa de asigurari ?

Da, suntem in contract cu CAS Iasi inca din anul 2009.

Ce servicii oferiti ?

Ambulatoriu clinic de specialitate

Spitalizare de zi

Fise medicale / fise auto / fise port-arma

Oferiti consultatii gratuite ?

Daca sunteti asigurat si va prezentati cu cardul de sanatate si cu bilet de trimitere de la medicul de familie puteti benedicia de consultatii gratuite.

Internarea de zi este gratuita ?

Da, daca sunteti asigurat si va prezentati cu cardul de sanatate si cu bilet de trimitere de la medic. Va recomandam sa aveti la dumneavoastra si dosarul cu istoricul medical.

In cat timp este gata o fisa auto ?

In cel mai scurt timp respectiv in maxim 2 ore.